Faqs

Veelgestelde vragen

U heeft vragen? We zijn er om u te helpen

Een springkasteel is altijd te gebruiken volgens de voorschriften en altijd onder toezicht van een volwassen persoon. Springkastelen zijn voor kinderen.

Hoe kan ik een reservering maken voor het huren van een kasteel?

Er zijn twee manieren om een reservering te maken voor het huren van een kasteel. De eerste manier is door ons een e-mail te sturen met het kasteel van uw keuze. Het is handig als u ons enkele opties geeft in volgorde van voorkeur. Wij zullen u dan geheel vrijblijvend laten weten welke kastelen er nog beschikbaar zijn.

In de e-mail die u van ons ontvangt, vragen wij u om onderaan de mail enkele vragen in te vullen indien u het kasteel wenst te reserveren. We hebben altijd deze gegevens van u nodig, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer, de datum van de huur en op welke ondergrond u het kasteel gaat zetten. Uiteraard willen we ook weten welk kasteel u wilt huren en of u het komt afhalen of dat wij het moeten leveren.

Na ontvangst van uw e-mail sturen wij u een bevestigingsmail dat de reservering is voltooid. Als u binnen twee dagen geen mailtje van ons heeft ontvangen, neem dan even contact met ons op. Houd er rekening mee dat een reservering pas voltooid is nadat u een bevestigingsmail van ons heeft ontvangen.

Wij zijn toegewijd aan het bieden van een naadloze en gemakkelijke reserveringservaring voor onze klanten. Neem gerust contact met ons op als u vragen of zorgen heeft over het reserveren van een kasteel. Ons team staat altijd voor u klaar om u te helpen.

U kan ons natuurlijk ook altijd telefonisch contacteren +3289/658582 of via het contact formulier.

Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden voor gehuurde springkastelen?

We bieden onze klanten de flexibiliteit om gehuurde springkastelen de dag vóór de huurdatum af te halen om 17:00. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een springkasteel huurt voor een feest op zaterdag, u het springkasteel op vrijdag kunt ophalen OM 17:00.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het springkasteel de dag na de verhuurdatum voor 10:00 teruggebracht moet worden. Dit zorgt ervoor dat we het springkasteel op tijd kunnen controleren, schoonmaken en klaarmaken voor de volgende verhuur.

Wanneer worden kastelen geleverd?

Normaal gezien leveren wij de dag voor de verhuurdag en halen we het kasteel weer op de dag na de verhuurdag. Voorwaarde is dan natuurlijk dat het kasteel veilig kan blijven liggen. Moet het kasteel echter dezelfde dag nog opgehaald worden hou er dan rekening mee een verhuurdag stopt om 20:00 dit wil zeggen, dat indien het eerste kasteel dat wij die dag moeten ophalen vanaf 20:00 wordt opgehaald.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden voor het huren van ons springkasteel?

Onze betalingsvoorwaarden vereisen dat alle betalingen voor het huren van ons product contant worden betaald op het moment van afhaling of levering. We willen ervoor zorgen dat onze klanten de beste huurervaring hebben. Onze tarieven zijn competitief en onze service is uitstekend.

We staan altijd klaar om eventuele vragen of zorgen over ons betalingsbeleid te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie nodig heeft.

Kan ik mijn reservering annuleren bij slecht weer?

Ja, het annuleren van uw reservering vanwege slecht weer is mogelijk bij ons. Wij begrijpen dat het weer onvoorspelbaar kan zijn en dat u niet wilt dat uw evenement wordt verstoord door regen of ander slecht weer. We vragen echter wel om uw begrip als er slechts een paar regendruppels worden voorspeld. In dat geval is het meestal beter om te wachten en te zien hoe het weer zich ontwikkelt voordat u uw reservering annuleert. Als er echter zware regen of storm wordt voorspeld, dan begrijpen we dat het niet veilig of leuk is om het springkasteel te gebruiken. In dat geval kunt u uw reservering kosteloos annuleren. We willen u er wel op wijzen dat het belangrijk is om ons zo snel mogelijk te informeren over eventuele annuleringen. Op die manier kunnen wij andere klanten de kans geven om het springkasteel te huren en kunnen we onze planning hierop aanpassen.

Wat moet ik doen met het springkasteel als het begint te regenen?

Bij zeer lichte regenval kunt u het springkasteel opgeblazen laten. Het springkasteel is ontworpen om een beetje regen te weerstaan, dus als het maar licht regent, is er geen reden om het op te bergen. Echter, bij hevige regen, wind en onweer, raden we aan om het springkasteel af te laten. Dit betekent dat u de stroom moet uitschakelen en de ritsluitingen moet openen, zodat u de muren en torens naar binnen kunt vouwen. Indien nodig moet u het kasteel dubbelvouwen, zodat alles volledig onder het afdekzeil kan liggen. Als u het kasteel niet afdekt en er water in het binnenste van het kasteel loopt, kan dit schade veroorzaken. In dat geval kan de huurder verantwoordelijk worden gesteld voor het betalen van de reparatiekosten. We raden aan om het springkasteel af te laten als er hevige regen, wind of onweer wordt voorspeld.

Als u twijfelt over wat te doen met het kasteel bij slecht weer, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag om het springkasteel op de juiste manier te behandelen en schade te voorkomen.

Hoe moet ik de blower behandelen als het begint te regenen?

De blower is een essentieel onderdeel van het springkasteel en het is belangrijk om deze op de juiste manier te behandelen als het begint te regenen. Onze blowers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen regen. Je mag de blower daarom zeker niet afdekken als deze aanstaat. Als de blower is afgedekt, kan deze niet goed koelen en kan de motor oververhit raken of zelfs verbranden. Bij hevige regenval raden we aan om de blower af te koppelen en binnen te plaatsen. Het is belangrijk om de stekker uit het stopcontact te halen voordat u de blower loskoppelt. Dit voorkomt onnodige schade aan de motor en vermindert het risico op kortsluiting. Als het weer verbetert, kunt u de blower weer aansluiten en het springkasteel opnieuw opblazen. Let erop dat de blower volledig droog is voordat u hem weer aansluit en inschakelt.

Als u twijfelt over hoe u de blower moet behandelen bij regen, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om u te helpen en om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke huurervaring heeft.

Wat moet ik doen als het springkasteel nat is geworden?

Als het springkasteel nat is geworden door regen of om een andere reden, hoeft dit bij normaal gebruik geen probleem te vormen. U kunt een paar handdoeken nemen en het kasteel droogvegen. Het is echter belangrijk om op te merken dat er bij normaal gebruik niet veel water op het kasteel zou moeten staan, omdat u bij de verhuur van ons altijd een afdekzeil meekrijgt om het kasteel te beschermen tegen regenval. Om schade aan het springkasteel te voorkomen, is het belangrijk om het kasteel altijd af te dekken, zelfs als er geen regen wordt voorspeld. Op deze manier kan het kasteel ook nooit “onderwater” komen te staan. Daarom leveren we bij elk springkasteel een afdekzeil, dat eenvoudig over het kasteel kan worden geplaatst en vastgemaakt. Als u merkt dat het kasteel na het droogvegen nog steeds nat of vochtig is, kunt u het laten drogen voordat u het opnieuw gebruikt.

Wat moet ik zelf voorzien bij het huren van een springkasteel?

Als u het springkasteel zelf komt afhalen, krijgt u van ons alles wat u nodig heeft: het kasteel, verankeringen, een afdekzeil en een motor. Het is belangrijk om op te merken dat het kasteel altijd afgedekt moet worden als het plat wordt neergelegd, dus het afdekzeil is een essentieel onderdeel van het pakket. U hoeft alleen te zorgen voor een vrije ruimte rondom het kasteel van ongeveer 1 meter. Aan de kant van de blower heeft u een extra ruimte nodig van 2 meter op de plaats waar de blower staat. Als wij het kasteel bij u moeten leveren, moet u ervoor zorgen dat er een vrije doorgang is van minimaal 1 meter breed en dat de plaats waar het kasteel komt te staan toegankelijk is met een steekkar. Het is niet de bedoeling dat we het kasteel via trappen moeten opdragen of via enorme hellingen omhoog moeten trekken om op de plaats te komen. Er moet altijd minstens één volwassene aanwezig zijn op de locatie om ons te helpen met het opzetten van het springkasteel. U moet ook een stopcontact van 220V/10A voorzien binnen 10 meter van de plaats waar de motor komt te staan.

Waarom moet het springkasteel altijd verankerd worden?

Het verankeren van een springkasteel is essentieel om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Door het springkasteel stevig te verankeren, wordt voorkomen dat het wordt verplaatst of omvergeworpen door wind of de bewegingen van de kinderen tijdens het springen. Dit vermindert het risico op ongevallen en letsel.

Hoe wordt een springkasteel verankerd?

Afhankelijk van de ondergrond worden ze op 2 manieren verankerd. Meestal worden ze verankerd met behulp van haringen (piketten) die stevig in de grond worden geplaatst en dit onder een hoek van 45°. Bij harde ondergronden zoals beton of bestrating worden er zware rubberblokken gebruikt om het springkasteel op zijn plaats te houden.

Moet ik zelf zorgen voor de verankering van het gehuurde springkasteel?

U krijgt van ons de verankering mee. Het is echter de verantwoordelijkheid van de huurder om deze op de juiste manier te gebruiken en een risico analyse te maken of het kasteel hiermee voldoende stevig bevestigd is. Indien dit niet het geval is dan moet U zelf bijkomende bevestigingen voorzien. Indien mogelijk is het best dat U het kasteel aan een stevige constructie kan vastbinden.

Wat gebeurt er als het springkasteel niet of onvoldoende verankerd wordt?

Als een springkasteel niet wordt verankerd, bestaat er een risico dat het wordt weggeblazen door de wind of dat het omvalt door de bewegingen van de kinderen. Dit kan leiden tot ernstige letsels bij de gebruikers. Daarom is het van groot belang om het kasteel altijd goed te verankeren volgens de instructies.

Zijn er uitzonderingen waarin het springkasteel niet verankerd hoeft te worden?

Het springkasteel MOET ALTIJD verankerd worden ongeacht de omstandigheden. Zelfs bij mooi weer en weinig wind is het belangrijk om het kasteel te verankeren, omdat de weersomstandigheden snel kunnen veranderen en onverwachte windstoten kunnen optreden. Het niet verankeren van een springkasteel is levensgevaarlijk en kan leiden tot ongelukken en gevaarlijke situaties. Dus altijd verankeren is de boodschap.